€11,99
- Beschikbaarheid:
- 2
- Model:
- bakmix universeel 1kg
Meelmix voor witbrood, pizzabodems, pasteideeg en vele andere toepassingen, eiwitbeperkt.
Dit product bevat WEL TARWEZETMEEL.
Ingrediënten:
Tarwemeel (gluten ), suiker, stabilisator (E461) zout (1%), natrium bicarbonaat, guargom, vezels.
De zakjes gist bevatten 7 g: droge gist, emulgator sorbita monosteraat.
Allergenen zijn vet en cursief gedrukt.
Voedingswaarde per 100 gr DROOG PRODUCT:
Energie: 1440 kJ / 339 kcal
Eiwit: 0,08 gr
Koolhydraten: 80,05 gr, waarvan suikers 4,6 gr
Vet: 0,5 gr, waarvan verzadigd minder dan 0,1 g
Zout: 0,6 gr
Natrium: 0,24 gr
Vitamine B1: 0,6 mg
Vitamine B2: 0,2 mg
Vitamine B6: 0,6 mg
Ijzer: 5,5 mg
Bereiding brood met de broodbak machine:
Doe 450 ml. water en120 ml plantaardige olie in de, met kneedhaak uitgevoerde, bakpan van de brood machine.
Doe er 500 gr. universele bakmix en de inhoud van één zakje gist bij.
Plaats de bakpan in de machine en start het glutenvrije programma.
Bereiding pizzabodems:
Doe 250 g universele bak mix in een beslagkom samen met 3 g. gedroogde gist.
Mix dit goed door.
Voeg 150 ml water en 25 ml plantaardige olie toe en maak hier een deeg van.
Rol dit uit tot een dikte van ongeveer 7 mm. en snijd het in de gewenste vorm.
Prik er met een vork gaatjes in.
Beleg de bodem(s) naar keuze en laat de opgemaakte pizza(s) een kwartier staan op een warme plaats.
Bak de pizza(s) in 18-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ºC gaar.
Bereiding pasteideeg:
Doe 250 g universele bak mix in een beslagkom.
Voeg 125 boter of margarine en maak een kruimeldeeg.
Voor een zoete pastei voeg 30 g basterdsuiker toe en mix.
Roer 60 ml water in het deeg totdat er een duidelijk pasteideeg ontstaat Laat het deeg enige minuten rusten.
Vul de deeg laag met zoete of hartige vulling.
Bak de patei(en) in 18-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ºC gaar.